Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Ikke En Flue Fortred" by Slavenka Drakulić ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Ikke En Flue Fortred

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Ikke En Flue Fortred
  • Author : Slavenka Drakulić
  • Release Date : January 20, 2011
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,Philosophy,
  • Pages : * pages
  • Size : 1182 KB

Description

Det var en gang et vakkert land i Europa, som het Jugoslavia. Folket der tilhørte seks forskjellige nasjoner, de hadde tre forskjellige religioner og snakket seks forskjellige språk. De var kroater, serbere, slovenere, makedonere, montenegrinere og muslimer, men likevel arbeidet de sammen, gikk på skole sammen, giftet seg med hverandre og levde ganske harmonisk i 45 år.

Dette er ikke et eventyr, og historien om dette vakre landet har ingen lykkelig slutt. Jugoslavia gikk i oppløsning i en grusom og blodig krig. Overgrep, brutale henrettelser og folkemord kjennetegner denne krigen, og mange av forbryterne er senere stilt for retten og dømt i krigsforbryterdomstolen i Haag.

Slavenka Drakulić fulgte rettssakene og tegner et bilde av flere av krigsforbryterne, blant andre Slobodan Milošević, tidligere president i Serbia. Vi får også se massakren i Srebrenica gjennom øynene til en motvillig bosnisk soldat som har valget mellom å ta liv eller bli drept selv. Drakulić stiller ubehagelige spørsmål og skildrer med innlevelse og kunnskap hvordan tilsynelatende vanlige menn og kvinner bidro til folkemord, tortur og henrettelser under denne krigen. Hvordan kunne dette skje? Har vi med monstre, eller vanlige mennesker å gjøre?

«For Milosevic betyr ikke et menneskes lidelse noe som helst. Han er ikke i stand til å føle empati med andre. Han fikk meg endelig til å forstå denne definisjonen på ondskap, som jeg hadde lest et sted for lenge siden: Ondskap er fravær av empati.»

Slavenka Drakulic er journalist og forfatter fra Kroatia som nå er bosatt i Stockholm.

Blant hennes utgivelser er Balkan Express fra begynnelsen av 90-tallet, How We Survived Communism and Even Laughed, Rain Express og Café Europa. Hennes reportasjer og essay har vært publisert i en rekke europeiske og amerikanske aviser og hun skriver regelmessig for Dagens Nyheter, Politiken, La Stampa og Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Free PDF Download "Ikke En Flue Fortred" Online ePub Kindle